Utstilling Arendal

Nyhet 2024

Havet som ressurs

Juni 2024 åpner en ny utstilling med fokus på havets ressurser. Hele 70% av jorda er dekket av hav, og vi har ansvar for å holde dette rent og friskt. Samtidig må vi utnytte de ressurser som havet gir oss. Vi setter lys på de utfordringer og muligheter fremtidsrettet teknologi gir oss, og ser dette i sammenheng med den norske havbruksnæringen.

Ved hjelp av digitale spill, morsomme utfordringer og ulike aktiviteter og konkurranser, ønsker vi å bidra til en større forståelse og kunnskap, samtidig som man har det gøy sammen.

Vi gleder oss!

Energi

Hvor mye energi klarer du å generere? I vår energi-sone kan du løpe i vårt kjempestore hamsterhjul,  eksperimentere med turbiner og lære om fornybar energi, energiproduksjon- og forbruk.

Kropp og helse

Hvordan fungerer kroppen? I denne sonen kan man studere cellens univers, lytte på kroppen og lære om anatomi og kroppens organer. Her lærer man om kropp og helse på en morsom og aktiv måte. 

Matematikk

Overalt i naturen finner vi tall, og ved hjelp av spill og matematiske eksperimenter kan du leke med tall på en ny og morsom måte. Hvorfor ikke prøve Algebrakappløpet og se hvem som kommer først i mål?

Maritim verden

Utforsk vår maritime verden og teknolog. Her finner du blant annet installasjoner som "sett seil", "løft deg selv" og "rugg båten". Klarer du å seile mot vinden? 

Havet som ressurs

Vår nye utstilling: havet som ressurs åpner sommeren 2024. Du kan lese mer om denne lengre opp på siden.

VitenMesternes Mester

Har du sett nattesten på TV og lurt på hvordan du ville klart deg? I vår Mesterløype kan du prøve deg på aktiviteter og oppgaver som vist på Mesternes Mester. Konkurrer mot hverandre, utfordre deg selv eller se hvem som er familiens mester. Her får dere trimmet både hode og kropp. 

Tareskogen

Tareskogen vår passer for de aller minste barna. Her kan barna lære om geometriske former, tall og rombegrep, eller bare leke seg med fiskedam, sklie og klatrevegg. Passer for barn under 3 år.

Raet nasjonalpark

Vitensenteret Sørlandet er besøkssenter for Raet nasjonalpark. I vår utstilling får du en smakebit på hva du kan oppleve i nasjonalparken og tema rundt marinbiologi, geologi og historie. Vi har også flere aktiviteter som "sykle like rask som en tunfisk" og et stort akvariet hvor du kan se hvilke arter som lever i nasjonalparken.