Havet som ressurs- Sørlandet Visningssenter

Et Visningssenter er et sted hvor det formidles kunnskap om akvakulturnæringen

Havet som ressurs – En utstilling om havbruk og havets ressurser

Juni 2024 åpner en ny utstilling med fokus på havets ressurser på alle våre tre senter. Det er etablert et samarbeid med Vitensenteret Sørlandet om å utvikle visningskonseptet, og i den forbindelse skal det bygges nye interaktive utstillinger i Vitensenterets lokaler i Arendal, Kristiansand, Kvinesdal samt ved visningsanlegget i Korshamn.

Ved hjelp av digitale spill, morsomme utfordringer og ulike aktiviteter og konkurranser, ønsker vi å bidra til en større forståelse og kunnskap, samtidig som man har det gøy sammen.

Visningssenteret vil ikke ta parti i politiske eller i faglige spørsmål, men til enhver tid formidle objektiv og ny kunnskap om utviklingen i oppdrettsnæringen, fiskehelse og næringens påvirkning på miljø og liv under vann.

Målgruppen for visningssenteret er innbyggere på Agder og tilreisende. Det skal være noe for alle aldre, og flere formidlingstilbud til skoler.

Hele 70% av jorda er dekket av hav, og vi har ansvar for å holde dette rent og friskt.

Samtidig må vi utnytte de ressurser som havet gir oss.

Vi setter lys på de utfordringer og muligheter fremtidsrettet teknologi gir oss, og ser dette i sammenheng med den norske havbruksnæringen.

Havet som ressurs – destinasjon Korshamn

På visningssenteret sin lokasjon i Korshamn kan du oppleve lakseoppdrett i praksis! Her kan man booke tur ut til merdene til Korshavn Havbruk og se et moderne oppdrettsanlegg.
Her får man se laksen på nært hold og en guide vil fortelle om daglige oppgaver på anlegget, hvordan man ivaretar fiskevelferd, om teknologi som benyttes, hvilke hendelser som kan oppstå og hvordan større operasjoner foregår. I Korshamn er det også en interaktiv utstilling knyttet til havbruk. Her kan man styre en robot i merden, ta en quiz om økosystemet i havet og lære mer om laksens liv og hvordan et havbruk fungerer.
Besøk på visningssenteret i Korshamn vil snart kunne bookes, men er foreløpig ikke åpent for publikum.

 

Samarbeid

Program: Se hva som skjer