Om utstillingen i Arendal

Energi

Hvor mye energi klarer du å generere? I vår energi-sone kan du løpe i vårt kjempestore hamsterhjul,  eksperimentere med turbiner og lære om fornybar energi, energiproduksjon- og forbruk.

Kropp og helse

Hvordan fungerer kroppen? I denne sonen kan man studere cellens univers, lytte på kroppen og lære om anatomi og kroppens organer. Her lærer man om kropp og helse på en morsom og aktiv måte. 

Matematikk

Overalt i naturen finner vi tall, og ved hjelp av spill og matematiske eksperimenter kan du leke med tall på en ny og morsom måte. Hvorfor ikke prøve Algebrakappløpet og se hvem som kommer først i mål?

Maritim verden

Utforsk vår maritime verden og teknolog. Her finner du blant annet installasjoner som "sett seil", "løft deg selv" og "rugg båten". Klarer du å seile mot vinden? 

Gyroball

Liker du at det kiler litt ekstra i magen? Da bør du prøve vår Gyroball. Den ble opprinnelig utviklet til trening for NASA, og her får du kjenne på g-krefter. Gyro er kun i drift til bestemte tider, så se programkalender eller ta kontakt i resepsjonen for når du kan kjøre Gyro. 

Vi gjør oppmerksom på at det er krav til høyde og vekt for å kunne kjøpre Gyro. Dette opplyses om på senteret. 

VitenMesternes Mester

Har du sett nattesten på TV og lurt på hvordan du ville klart deg? I vår Mesterløype kan du prøve deg på aktiviteter og oppgaver som vist på Mesternes Mester. Konkurrer mot hverandre, utfordre deg selv eller se hvem som er familiens mester. Her får dere trimmet både hode og kropp. 

Tareskogen

Tareskogen vår passer for de aller minste barna. Her kan barna lære om geometriske former, tall og rombegrep, eller bare leke seg med fiskedam, sklie og klatrevegg. Passer for barn under 3 år.

Raet nasjonalpark

Vitensenteret Sørlandet er besøkssenter for Raet nasjonalpark. I vår utstilling får du en smakebit på hva du kan oppleve i nasjonalparken og tema rundt marinbiologi, geologi og historie. Vi har også flere aktiviteter som "sykle like rask som en tunfisk" og et stort akvariet hvor du kan se hvilke arter som lever i nasjonalparken.