Vi tar med fjæra inn i klasserommet.

Elevene skal få utforske livet i havet. De får et innblikk i økosystemet i området, og lærer noe om hvordan vi best mulig kan ta vare på naturen for fremtidig bruk. Vi utforsker både planter og dyr, og lager blåskjellsuppe.

Kompetansemål:

Eleven skal kunne

  • kjenne att smakar i mat og undre seg over kvifor smak er noko vi opplever ulikt. 
  • utnytte lokale matvarer i matlaging og presentere ledda i produksjonskjeda fra råvare til måltid.  
  • undre seg, stille spørsmål og lage hypoteser og utforske disse for å finne svar   
  • utforske og sammenligne ulike dyre- og plantearters tilpasninger til miljø og levesteder og drøfte hvorfor noen arter dør ut   
  • delta i høsting og bruk av naturressurser og drøfte hvordan naturressurser kan brukes på en bærekraftig måte   
Hvem passer det for: 4. – 7. trinnn
Kontaktinformasjon:
Trygve Norgaard
trygve@raetbesokssenter.no

Flere formidlingsprogram $