Skaperfest i Arendal!

Lørdag 30. november arrangerte Vitensenteret Sørlandet Skaperfestival for første gang!

Skaperglede og kreativitet ble feiret på Vitensenteret Sørlandet. I samarbeid med Tekna inviterte vi til en morsom og annerledes dag og fylte Vitensenteret i Arendal med oppfinnere, håndverkere, kunstnere og lokale grundere. Skaperfestivalen er en festival der teknologi, kunst og vitenskap møtes – en festival for skaperglede, oppfinnelse, lek og læring.

Dagprogram
Skaperfestivalen består av to deler, ett dagprogram som passer for hele familien og et kveldsarrangement. Dagsarrangementet er åpen fra kl. 11 – 16.  Her treffer man ulike utstillere og Vitensenterets egen Skaperlab er åpen med ulike aktiviteter for barn og voksne hele dagen.

Du kan lese mer om utstillere og program her:

Kveldsarrangement
Klokken 18 åpnet dørene igjen for eget kveldsarrangement under Skaperfestivalen. Da var det foredrag Erik Alfred, bedre kjent som “oppfinneren” og hans filosofi om å gjenfortrylle verden. I tillegg var det mange spennende lokale utstillere og grundere tilstede og åpent aktivitetsverksted.

OPPFINNEREN
Gjenfortrylle verden!

Foredrag
Kl: 18.30 – 19.30

Oppfinneren Erik Alfred, kjent fra NRK-serien “oppfinneren” og familien lever annerledes livet på et fortryllende småbruk, med en egen reodorfelgen-fabrikk langs elva. Han er opptatt av å skape begeistring for tradisjonelle handverksteknikker og gården er restaurert og bygget opp til et mekanisk, selvforsynt paradis under mottoet “Gjenfortrylle verden”!

Erik Alfred benytter seg av handverktøy og gamle teknikker, og vil gjennom sitt foredrag dele snodige triks, gjenbruk fra søpla, snurrige oppfinnelser og en litt særegen livsfilosofi med oss.

  • “Det handler om å bruke, byte og skape nye tradisjoner”.
    Erik Alfred Tesaker

Aldersgrense: 18 år
Gratis inngang!