Bli med på skaperfest!
Lørdag 30. november arrangerer Vitensenteret Sørlandet Skaperfestival for første gang!

Nå skal skaperglede og kreativitet feires på Vitensenteret Sørlandet. I samarbeid med Tekna inviterer vi til en morsom og annerledes dag og fyller Vitensenteret i Arendal med oppfinnere, håndverkere, kunstnere, grundere og du er invitert til å utforske med oss. Skaperfestivalen er en festival der teknologi, kunst og vitenskap møtes – en festival for skaperglede, oppfinnelse, lek og læring.

Dagprogram
Skaperfestivalen består av to deler, ett dagprogram som passer for hele familien og et kveldsarrangement. Dagsarrangementet er åpen fra kl. 11 – 16.  Her kan dere treffe ulike utstillere og Vitensenterets egen Skaperlab vil være åpen med ulike aktiviteter for barn og voksne hele dagen. Det blir mulighet for laserkutting, lodding, tekstiltrykk, 3D-printing, teste ut VR, modelljernbane, droner og mye mye mer!  Du kan lese mer om utstillerne her.

Drone Workshop
Her kan du bygge, kode og fly drone
Max 50 plasser, påmelding på senteret.
Alder: 11 år (8 m/voksen)

Lodde Discokule
Loddeverksted hvor du lærer å lodde ved å lage din egen Discokule.
Alder: 10 år (7 m/voksen)

Kodeklubb
Nybegynnerkurs i koding for barn.
Max 15 per gruppe. Påmelding på senteret.
Alder: 7 år

Inngang dagtid: 50,-

 

Kveldsarrangement
Klokken 18 åpner dørene igjen for eget kveldsarrangement under Skaperfestivalen. Da kan du blant annet oppleve Erik Alfred, bedre kjent som «oppfinneren» og hans filosofi om å gjenfortrylle verden. Det blir også presentasjon av utstillerne og mulighet for å teste ut ulike aktiviteter. Arrangementet vil ha serveringsrettigheter og er åpent for publikum over 18. år. Gratis inngang.

 

OPPFINNEREN
Gjenfortrylle verden!

Foredrag
Kl: 18.30 – 19.30

Oppfinneren Erik Alfred, kjent fra NRK-serien «oppfinneren» og familien lever annerledes livet på et fortryllende småbruk, med en egen reodorfelgen-fabrikk langs elva. Han er opptatt av å skape begeistring for tradisjonelle handverksteknikker og gården er restaurert og bygget opp til et mekanisk, selvforsynt paradis under mottoet «Gjenfortrylle verden»!

Erik Alfred benytter seg av handverktøy og gamle teknikker, og vil gjennom sitt foredrag dele snodige triks, gjenbruk fra søpla, snurrige oppfinnelser og en litt særegen livsfilosofi med oss.

  • «Det handler om å bruke, byte og skape nye tradisjoner».
    Erik Alfred Tesaker

Aldersgrense: 18 år
Gratis inngang!