Vi utvider!

Vi gleder oss til større senter og mer moro! I tillegg til å lage plass for ny utstilling, vil vi også endre inngang og resepsjon slik at man nå vil gå inn på kortsiden mot sentrum. I denne delen av bygget bygges nye kontorer. De gamle kontorene og møterom blir revet for å lage plass til mer utstilling. Dette blir veldig spennende!
Senteret er stengt i høst, men vi er å treffe på vår VitenTurnè ute på kjøpesenter og arrangementer. Følg med i sosiale medier!

Viten på hjul!
Under ombyggingen vil Vitensenteret i Arendal være stengt, men vi er å treffe ute på hjul. Elever vil få besøk av oss ute i skolene og vi tar med oss aktiviteter og VitenShow ut på kjøpesentre og arrangementer. Følg oss i sosiale medier for å se hvor og når vi kommer.

Bestilling av opplevelser og bursdag
På grunn av ombyggingen har vi midlertidig stengt for bursdagsfeiring og teambuilding på senteret i Arendal. Vi åpner opp for bestillinger litt senere i høst, og vil kunne ta imot bursdagsbarn og arrangere teambuilding i slutten av november. 

Ny utstilling
"Havet som ressurs" er en utstilling om hvordan vi kan utnytte havets ressurser på en god og bærekraftig måte. Det blir morsomme, interaktive installasjoner der man kan konkurrere, utforske, spille, gruble og ha det gøy! Utstillingen skal vise ny og spennende teknologi, gi et bilde av havbruksnæringen i dag og hvordan man tenker den kan se ut i fremtiden, fortelle om alle de spennende yrkene som er tilknyttet næringen og mye mer. Utstillingen vil stå klar i juni -24. Vi gleder oss!

Praktisk informasjon

Parkering

Det er flere parkeringsmuligheter i Arendal sentrum, og det nærmeste er Pollen P-hus. Det har innkjørsel og utgang vis-a-vis Vitensenteret Sørlandet. Parkeringshuset har god plass og også godt med el-bilplasser. 

Buss og ferge

Fergeforbindelse til Tromøy, Hisøy og Merdø er i gangavstand til Vitensenteret. Dersom man kommer med egen båt, kan man legge til i gjestehavnen, eller i Pollen. Buss og taxi har holdeplass i sentrum. 

Mat og drikke

I samme bygg som Vitensenteret, finner du spisestedet VitenBiten. Her serveres det påsmurt, varmmat som pølse, kaffe, brus og kanskje noe søtt. Dersom du ønsker å ta med egen niste, kan du ta med kaffen ut på vår fantastiske uteplass rett i vannkanten med utsikt over fjorden. 

Åpningstider VitenBiten
Mandag - fredag  08:00 - 15:00
Lørdag - søndag 10:00 - 16:00

Overnatting

Enten du vil overnatte i et byhotell ved sjøkanten, vakre gjestehus i landlige områder, camping, hytte eller båt, eller på et fyr, så får du ønskene dine oppfylt i Arendal. Sjekk visitsorlandet for oversikt over hvilket tilbud som passer best for ditt behov. 

Oversikt overnatting