Vi har utvidet vårt senter i Arendal!

Vi har nå fått nye og enda større lokaler, som vi skal fylle med ny utstilling til sommeren. Vi gleder oss til dette, og ber om forståelse for at vi er litt under ombygging i løpet av våren.

I den forbindelse har vi endret inngang og resepsjon så man nå vil gå inn til oss fra kortsiden mot sentrum.

For mer informasjon om våre planer frem mot sommeren, følg med her for bilder og informasjon, samt i våre sosiale medier!

Viten på hjul!
Ønsker du besøk av oss på et arrangement? Da pakker vi VitenBilen med aktiviteter, utstilling eller formidlingsprogrammer fra vår skoleportefølje og kommer ut til dere. Elever kan få besøk av oss ute på skolene. Vi tar også med oss aktiviteter og VitenShow ut på kjøpesentre og arrangementer på forespørsel. 

Bestilling av opplevelser og bursdag
Ønsker du å bestille en VitenBursdag, Teambuilding, eller bare billetter til vårt senter, er dette enklest å gjøre via vår nettside. Du kan også ta kontakt med oss på post@vitensor.no

Ny utstilling i Arendal
"Havet som ressurs" er en utstilling om hvordan vi kan utnytte havets ressurser på en god og bærekraftig måte. Det blir morsomme, interaktive installasjoner der man kan konkurrere, utforske, spille, gruble og ha det gøy! Utstillingen skal vise ny og spennende teknologi, gi et bilde av havbruksnæringen i dag og hvordan man tenker den kan se ut i fremtiden, fortelle om alle de spennende yrkene som er tilknyttet næringen og mye mer. Utstillingen vil stå klar i august-24. Vi gleder oss!

Praktisk informasjon

Parkering

Det er flere parkeringsmuligheter i Arendal sentrum, og det nærmeste er Pollen P-hus. Det har innkjørsel og utgang vis-a-vis Vitensenteret Sørlandet. Parkeringshuset har god plass og også godt med el-bilplasser. 

Buss og ferge

Fergeforbindelse til Tromøy, Hisøy og Merdø er i gangavstand til Vitensenteret. Dersom man kommer med egen båt, kan man legge til i gjestehavnen, eller i Pollen. Buss og taxi har holdeplass i sentrum. 

Havgløtt_beskjært

Mat og drikke

I samme bygg som Vitensenteret, finner du spisestedet Havgløtt. Her serveres det påsmurt, varmmat som pølse, kaffe, brus og kanskje noe søtt. Dersom du ønsker å ta med egen niste, kan du ta med kaffen ut på vår fantastiske uteplass rett i vannkanten med utsikt over fjorden.

Åpningstider Havgløtt
Mandag - fredag: 11:00 - 13:00
Lørdag - søndag: 11:00-16:00

Overnatting

Enten du vil overnatte i et byhotell ved sjøkanten, vakre gjestehus i landlige områder, camping, hytte eller båt, eller på et fyr, så får du ønskene dine oppfylt i Arendal. Sjekk Visitsorlandet.no for oversikt over hvilket tilbud som passer best for ditt behov.

Oversikt overnatting