EksperimentKlubb i
SOMMERFERIEN

Selv om vi går en litt annerledes sommer i møte, er det fortsatt rom for å utforske og skape ting sammen. I sommerens EksperimentKlubb skal vi være mye ute, og har har fokus på å skape trygge rammer rundt aktivitetene som skal gjøres.

EksperimentKlubb Arendal
Mandag 22. – torsdag 25. juni (9.00-15.00)
Alder: 4. – 7. trinn (skoleår 20/21)
Pris: 1900,-

EksperimentKlubb Vitensenteret Sørlandet

AKTIVITETER

Vi skal være ute!

Det er mange aktiviteter som passer best å gjøre utendørs. Vi legger opp til varierte dager og dersom vær og forhold ligger til rette, kan det også være at vi drar ut på tur.
Eksempler på aktiviteter kan være:
– Lage store såpebobler
– Bakepulver-bomber
– Finne og utforske småkryp
– Lage og skyte med katapult

Vi skal skape!

Vi ønsker at barna skal lære ved å skape og gjøre selv. Ved å programmere, bygge og teste lager vi ting vi kan bruke og leke med etterpå. Det blir selvsagt også litt konkurranser.
Eksempler på aktiviteter kan være:
– Rakettverksted
– Egg-drop Challenge med microbit
– BlueBot og Sphero robot-race
– Mysterier som skal løses

Vi skal eksperimentere!

På kjemilaben kan barna utforske og gjøre egne eksperimenter. Vi har fokus på at barna får kunnskap om ingredienser som brukes, hvordan de reagerer og hvorfor.
Eksempler på aktiviteter kan være:
– Lage dna-smykke/nøkkelring
– Lage is med flytende nitrogen
– Blande sitt eget galaxeslim
– Lage badebomber

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon rundt EksperimentKlubb i sommer,
kan du ta kontakt med Jenny Ramsvik på jenny@vitensor.no eller mob. 404 89 884

PRAKTISK

Mat og drikke
Barna tar med seg egen niste som vi spiser omtrent midt på dagen. Det er også mulighet for å spise medbrakt frokost på Vitensenteret mellom kl. 08.00 og 09.00.

Påmelding
Vi har ingen påmeldingsfrist, men gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser, så det lønner seg å reservere plass allerede nå. Betaling på Vitensenteret i Arendal ved oppmøte.

Korona-tiltak
Vi tar hensyn til de restriksjoner som til enhver tid er gjeldende i forhold til Korona. Det vil være flere voksne tilstede på sommerens EksperimentKlubb, slik at vi har mulighet for å dele oss opp i mindre grupper ved behov. I tillegg er klubben begrenset til maksimalt 20 barn til sammen. Vi gjør oppmerksom på at situasjonen rundt Korona kan endre seg frem til klubbstart, og at vi derfor tar forbehold om endring av tidspunkt eller kansellering, dersom det ikke er mulig å gjennomføre klubben som planlagt.