Om oss 2017-12-04T17:05:30+00:00

Vitensenteret Sørlandet

Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge. Vi er en helårsattraksjon som ligger på bryggekanten i Arendal sentrum. Med gangavstand til sentrum, buss- og togstasjon og parkeringshus rett ved inngangen håper vi at dere lett skal finne veie bort til oss på kaia.

I skoleåret tilbyr vi ulike undervisningsopplegg, rettet mot barnehage, skole og sfo. Alle oppleggene er utviklet, og utføres, av våre pedagoger og har forankring i læreplanen. Undervisningen foregår enten på Vitensenteret, eller vi pakker bilen med våre pedagogiske opplegg og drar ut til elevene.

Utstillingslokalet vårt med interaktive installasjoner og eksperimenter er åpent for alle. I helger og skoleferier har vi i tillegg et variert aktivitetsprogram. Vi arrangerer også sommerskole, VitenKlubb, bursdager og eventer.

Velkommen til en spennende og lærerik opplevelse for hele familien!

Historikk

Satsningen begynte som prosjekt allerede i 2006, men første prosjektplan forelå i 2008. Arendal kommune hadde bestemt at de skulle bygge en Kunnskapshavn med fokus på livslang læring. Vitensenteret Sørlandet sammen med Arendal Voksenopplæring, Etablerersenter og Eureka kompetanse skulle utvikle innholdet i den kommunale satsningen.

Vi startet opp i midlertidige lokaler i 2010. Vitensenteret leide da to undervisningsrom og begynte å utvikle våre første undervisningsopplegg. Den første utstillingen vi hadde var i samarbeid med en rekke aktører og ble åpnet av Kronprinsparet som fikk møte noen dyktige og flotte elever fra Risør.

12.Desember 2012 åpnet vi første byggetrinn, og allerde 26.mai 2014 åpnet vi byggetrinn 2. Nå har hele 700 kvm med interaktive og lærerike utstillinger, samt 3 store aktivitetsrom, et astroamfi, butikk, spisested, matpakkerom og verksted.

VitenLos

På Vitensenteret Sørlandet vil man alltid treffe en VitenLos. En los kjenner du kanskje som en navigatør som hjelper større skip å komme trygt i havn. Vi har lånt dette begrepet og bruker det om våre ansatte. Vi ønsker på denne måten å signalisere at vi ønsker å hjelpe besøkende med å navigere gjennom områder med realfaglig kunnskap, og forhåpentligvis hjelpe dem å komme «trygt i havn».

Knokkel-Knut

Knokkel-Knut er Vitensenterets kjære maskot!
Et beinrangel som finner på mye rart, og som lar seg villig undersøke og studere i detalj. Visste du at han har kjæreste som bor på Nord-Norsk Vitensenter i Tromsø? Hun heter Lea Lealaus.

Vi har også et eget pedagogisk opplegg for 3. og 4. trinn om skjelettet og Knokkel-Knut.

VitenLab`en, Arendal

På VitenLab’en kan du jobbe med kjemiske eksperimenter og forsøk.Vi har topp naturfaglig utstyr og kan tilby flere pedagogiske opplegg på ulike nivåer. VitenLab’en brukes primært i undervisning- og bursdagssammenheng, og er åpent etter avtale.