Havet som ressurs

Havet som ressurs – En utstilling om havbruk og havets ressurser

«Havet som ressurs» er Vitensenterets nye utstilling, og et viktig tilskudd i vår satsing på marin formidling. Sammen med besøkssenteret er målet å skape interesse for vern, forvaltning, innovasjon, forskning og næring.

Havet har alltid vært en sentral del av vår naturarv og verdiskaping. Vårt mål er å formidle kunnskap om næringen Norge bedriver i havet i dag, og kan utvikle for fremtiden, på en nøytral og god måte. Vi tar for oss ressursene som er viktige for oss mennesker, og for naturen selv. Dette spenner fra norsk akvakultur, til hvilke byggeklosser som er livsviktige for et marint økosystem.

Hovedutstillingen er i Arendal, med hele 250m2 med prøve-selv-installasjoner, spill og konkurranser. Det er også en mindre utstilling i Kristiansand, og i Korshavn (i Lyngdal kommune) kan man også bli med på tur ut til merden.

I Arendal og Kristiansand kan man oppleve utstillingen sammen med resterende tilbud ved senteret. Det er ikke egen billett til denne utstillingen.

I Korshamn må man booke egen billett og eventuelt tur ut til merden.
Bestill en visningstur her.

Om utstillingen:
Utstillingen formidler objektiv kunnskap om utviklingen i oppdrettsnæringen, fiskehelse og næringens påvirkning på miljø og liv under vann. Hele 70% av jorda er dekket av hav, og vi har ansvar for å holde dette rent og friskt. Samtidig må vi utnytte de ressurser som havet gir oss. Vi setter lys på de utfordringer og muligheter teknologi gir oss i norsk havbruksnæring. Dette gjøres gjennom interaktive utstillinger, dilemma-spill, film, undervannsdrone, og utfordringer.

Det vil fortløpende komme flere installasjoner, og mer informasjon. Det er også flere samarbeidspartnere som arbeider med blant annet filmateriell osv, for å utvide våre utstillinger i Arendal, Kristiansand og Korshamn.
Utstillingen er et samarbeid med Sørlandet Visningssenter.

Havet som ressurs – destinasjon Korshamn

På destinasjon Korshamn kan man oppleve en mindre utstilling, ulike aktiviteter og formidlingstilbud, der hovedfokus vil være selve turen ut til merden.

Alle som har betalt for inngangsbillett på Vitensenteret Sørlandet (gjelder alle 3 senter) får gratis visningstur i rib ut til Sørlandet Visningssenter sin merd i Korshamn. Husk å ta med kvitteringen som gyldig billett.

Bestill en visningstur her.

Hele 70% av jorda er dekket av hav, og vi har ansvar for å holde dette rent og friskt. Samtidig må vi utnytte de ressurser som havet gir oss. Vi setter lys på de utfordringer og muligheter fremtidsrettet teknologi gir oss, og ser dette i sammenheng med den norske havbruksnæringen.

Aktuelt $