Vitensenteret Sørlandet holder stengt til over påske for å unngå smittespredning av Koronaviruset. Vi følger anbefalinger fra kommunene og FHI og perioden kan derfor forlenges avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg. For spørsmål om Vitensentert Sørlandet, ta kontakt på booking@vitensor.no Vi oppfordrer alle til å huske god håndhygiene og følge rådene fra Folkehelseinstituttet.  Her er Folkehelseinstituttets anbefalinger. 

Bli med og utforsk verdensrommet!

Verdensrommet i fokus på Vitensenteret

8. februar – 29. mars kan du bli med og utforske verdensrommet sammen med oss på Vitensenteret Sørlandet. I denne perioden er verdensrommet et gjennomgående tema, og både utstilling og aktiviteter vil være knyttet til dette. På aktivitetsverksted kan barna lage sin egen rakett, galakseslim eller være med på å bygge opp Exoplaneten vår. I utstillingen kan du lære om solsystemet og planetene og vi har laget vår egen romkapsel som barna kan teste ut.

Aktivitetsverksted

8. – 29. mars

Vi har flere ulike aktivitetstilbud hver helg i våre sentre i Arendal og Kristiansand. Her kan barna bli med på rakettverksted hvor de lager sin egen rakett med LED-lys, eller på kjemilab hvor de lager galakseslim. Vi har også planetverksted for de litt mindre barna, hvor de lager beboere til Exoplaneten vår.

Program Kristiansand
Program Arendal

Utstilling

Eksperimenter og lek

I vår interaktive utstilling finner man aktiviteter innen temaene kropp og helse, maritim teknologi, energi og tall. Her kan du utforske, teste ut og eksperimentere og kanskje lære noe nytt samtidig? I Arendal har vi i tillegg et Astro Amfi hvor du kan bli med på en spennende 3D-reise ut i verdensrommet.

Utstiling Arendal
Utstiling Kristiansand

Prosjekt Fantasi

Barna finner opp framtiden!

Prosjekt Fantasi ble til gjennom en konkurranse der barn og unge ble oppfordret til å finne opp morgendagens oppfinnelser. Resultatet er 11 vinneroppfinnelser som inngår i en omreisende utstilling som du kan oppleve på Vitensenteret Sørlandet. Utstillingen står fordelt på våre sentre i Arendal og Kristiansand, og du kan oppleve den frem til uke 10 i 2020.

Les om Prosjekt Fantasi
Besøk Kristiansand
Besøk Arendal