Kan tre elever fra Agder klare å kode seg helt frem til årets MGPjr-finale?

Kvalifiseringen til den store super:bit-kampen, hvor 10-13-åringer fra hele landet blant annet skal konkurrere i å lage og programmere en robot-bil, er endelig i gang! Vinnerlaget blir inviteret til MGPjr-finalen i Trondheim i mai!

Vitensenteret Sørlandet er i samarbeid med INSPIRIA science center, NRK Super og Lær Kidsa Koding (LKK) med på den landsdekkende skolekonkurransen super:bit-kampan! Alle skoler (5.-7. trinn) og «kodeklubber» (ekstratilbud til barn mange steder) har mulighet til å delta – og bruker det utstyret de allerede har fått utdelt gjennom undervisningsopplegget super:bit.

For 11-12-åringer som bor i Norge finnes det knapt noe større enn å få være med på selveste MGPjr på NRK. Men hva med alle de som ikke har et utpreget sangtalent eller scenetekke? Årets gladnyhet for barna som har andre talenter, er at de også de kan få muligheten til å spille en rolle i årets MGPjr-finale. Barn som har andre typer kreative evner eller et talent for programmering.

Vinnerlaget i super:-kampen premieres nemlig med en gullbillett til finalen i Trondheim, 28. mai, med reise og opphold dekket for laget og en voksen lagleder eller lærer.

Hver skole eller kodeklubb i landet kan delta med ett lag hver. Frem til kvalifiseringen stenger 18. februar, kan derimot alle i klassen være med. Lag deres egne robot-biler og hinderløyper med super:bit-utstyret dere har fått, i grupper på tre, og velg til slutt ett bidrag som dere ønsker å delta med i konkurransen.

Trenger du tips til hvordan dette kan gjennomføres, kan du lese mer på superbit.no. 

Kvalifiseringen er i gang, og varer frem til 18. februar. Deretter blir det fysiske delfinaler på hvert av vitensentrene i mars og april, før en ny Gullfinale avgjør hvilket lag som vinner super:bit-kampen.

Førstepremie: Tur til MGPjr-finalen i Trondheim

Vinnerne av hver delfinale på hvert av de regionale vitensentrene, får deretter en ny oppgave som skal løses digitalt (video). En jury bestående av representanter fra NRK, Lær Kidsa Koding og vitensentrene vil til slutt kåre et vinnerlag som får en «Gullbillett» til MGPjr-finalen i Trondheim 28. mai, med betalt reise og opphold. Her skal vinnerlaget vise frem sine kode-ferdigheter i et innslag.

Vi synes det hadde vært skikkelig gøy om det blir et lag fra Agder som får muligheten til å reise til MGPjr-finalen!

Så har du barn i alderen 10-13 år, er det bare en ting å gjøre: Meld dere på super:bit-kampen!

MELD PÅ SUPER:BIT-KAMPEN