Opplev Arendal!

Sørlandsidyll på sitt beste!
Hele familien vil kose seg på ferie i Arendal. Her finner du en herlig blanding av sørlandsk skjærgård med mulighet for båtturer og strandliv, myldrende byliv med shopping, bryggesleng og gode matopplevelser i Pollen, varierte aktiviteter og en mengde arrangementer og konserter gjennom hele året.

Overnatte i Arendal

I sentrum finner man flere hoteller og gjestehus, i gangavstand til butikker, spiseteder og attraksjoner. På Hove camping kan man overnatte helt innpå Raet nasjonalpark. Her er flotte turstier, sandstrender og svaberg. Hit kan man komme med bil eller båt. Det er også andre fine campingplasser i Arendal og omegn.
Les mer om overnatting i Arendal på Visit Norway sine sider.

Spise i Arendal

Rundt havnen Pollen i Arendal er det flere hyggelige restauranter, cafèer og utesteder. Man kan kjøpe en pose nykokte krabber eller reker og nyte dem på i sola, eller man kan velge det mer internasjonale som sushi, kinesisk, italiensk, gresk, indisk, amerikansk-norsk og raw food langs kaia.

Ting å gjøre i Arendal

Vitensenteret Sørlandet må selvfølgelig besøkes! Ta med hele familien, her er noe for alle aldre. Skjærgården bør også alle oppleve. Ta fergen ut til Mærdø eller Torungen fyr, eller ta turen opp Nidelven. Man kan også komme båtveien til Raet Nasjonalpark og Spornes. I Raet Nasjonalpark finner du også Canvas Hove, her kan du oppleve SUP, vindsurfing, kajakk, safari under vann og terrengsykling. På Canvas Hove er det også restaurant og spennende overnattingsmuligheter. Les mer om Canvas Hove og  Nasjonalparken her.

På Kuben, museum og arkiv,  kan du oppleve Aust-Agders rike historie gjennom spennende  utstillinger og åpne arkiv. Kuben ligger i gangavstand fra sentrum, bare en liten gåtur unna. Svømmebassenget på gjestebrygga, lekeplassen på Torvet og skateboardbane er noe for de litt yngre. Vil man ha en dag litt utenfor for byen kan man dra på Rafting og besøke Mineralparken i Evje, prøve badeparken i Tvedestrand eller Den Lille Dyrehage i Gjerstad.

Ta en titt på hva Visit Norway forteller om hva man kan gjøre i Arendal.

Det er mange innfallsporter til Raet nasjonalpark, og du kan oppleve nasjonalparken langs strendene fra Fevik til Hasseltangen i Grimstad kommune, på øyene i skjærgården, på utsiden av Merdø, Tromøy og Flosterøya i Arendal kommune og i Tvedestrands ytre skjærgård, samt på Spekholmen, som er en del av Ytre Lyngør, i Tvedestrand kommune.