FENOMENIALT

14. januar – 18. juni

Bli med og utforsk fysikkens lover. Hva er egentlig fysikk? I år tar vi deg med inn i fysikkens verden, hvor du kan eksperimentere og lære deg morsomme triks, som du også kan gjøre hjemme.

Arendal
Ballongbil-race

Bygg en bil i Lego, og få den til å kjøre ved hjelp av en ballong. Her blir det problemløsning, kreativitet og skaperglede for alle i familien. Hvem klarer å kjøre lengst?
Alder: fra 3 år m/ voksen (8 alene)
Varighet: ca. 30 min
Drop-in

Kristiansand
Kjedereaksjon

Bli med og bygg en kjempekul kjedereaksjon med megadominoklossene våre! Se hvordan brikkene velter hverandre. Klarer du få banen til å gå opp og ned et bord?
Alder: passer for alle
Drop-in

Arendal & Kristiansand
Fenomenial Fysikk

Bli med på fysikkeksperimenter og lær deg triks du kan gjøre hjemme. Statisk elektrisitet, elektromagnetisme, svevende baller og luftstrømmer. Hva er det egentlig?
Alder: fra 4 år m/ voksen (8 alene)
Varighet: ca. 30 min
Påmelding på senteret
Tid: kl. 12:00 og 14:00

Kristiansand
Utstilling/ Exhibition

I Kristiansand har vi en spennende og interaktiv utstilling hvor du kan ta på og prøve ulike installasjoner. Med andre ord, morsomme ting å utforske og oppleve, uansett alder. Kanskje lærer du noe nytt?

Through hands-on experience, you’ll find educational and entertaining opportunities to explore, experiment, and discover.
Open all day.
VitenMester

VitenMester/ Challenges

Har du lurt på hvor vanskelig Nattesten egentlig kan være? Hos oss har du mulighet til å prøve selv. Vi har nemlig laget en Mesterløype med oppgaver som vist på Mesternes Mester på NRK. Her får du trimmet både hodet og kroppen! Konkurrer mot hverandre, utfordre dere selv eller se hvem som er familiens mester.

Try our Pin Drop Challenge and solve different tasks. Open all day, no registration required.
Utstilling_Arendal

Arendal
Utstilling/ Exhibition

I Arendal har vi en stor og spennende utstilling med flere installasjoner du kan prøve og utforske. Liker du at det kiler litt ekstra i magen, kan du kjøre vår morsomme Gyro. Eller du kan ta en løpetur i hamsterhjulet vårt, her er flere muligheter for å trimme kropp og hode.
Vi er også besøkssenter for Raet nasjonalpark, og har en egen avdeling om det marine liv og maritim teknologi.

Through hands-on experience, you’ll find educational and entertaining opportunities to explore, experiment, and discover. Includes Visitor Centre Raet Nationalpark. Open all day.