Bygg Muskelbil

Visste du at man kan få en bil til å kjøre ved hjelp av muskelkraft? På Energiverkstedet kan barna bygge sin egen bil, og når den er ferdig kan de bli med på konkurranse og se hvor raskt den går. Passer for barn fra 8 år, men også yngre barn ved hjelp av en voksen.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Sjøsett båten

Kan man få en båt til å kjøre ved hjelp av strikkmotor? Morsom og enkel aktivitet hvor barna kan lage motor på båten, og teste den på vann. Passer for barn fra 4 år, men også mindre barn i følge med voksen.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Skattejakt med BlueBot

BlueBot er supert for å lære koding i tidlig alder. Her kan de minste barna kode små roboter for å manøvrere seg frem til en skatt. Alder: fra 3 år

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Utforsk utstillingen!

Hva kan du om energikildene vind, vann og sol? I utstillingen kan du teste selv, og prøve deg som SolSjef, VindPilot eller VannMester. Her kan alle uansett alder være med på ulike interaktive aktiviteter, eksperimenter, spill og konkurranser.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

G-krefter i Gyro

Nysgjerrig på hvordan g-krefter føles på kroppen? Da bør du teste Gyro, den ble opprinnelig utviklet til NASA, og her får du virkelig merke g-kreftene i alle retningene. Gyro er kun i drift i enkelte perioder, ta derfor kontakt i resepsjon for når Gyro er åpen. Gyro har vi kun på senteret i Arendal.

Billetter Arendal

Hvor rask er du?

VitenMesternes Mester

Sjekk hvor rask du er i reaksjonsveggen vår! Test hurtigheten din på tid, enten med hele veggen – eller konkurrer mot en venn eller andre i familien. Veggen kan programmeres slik at den passer også for små barn og ikke rekker helt opp. Veldig gøy!

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Hils på Baltazar!

I vår utstilling i Arendal, kan du hilse på energikjempen vår. Baltazar har et bankende fargerikt hjerte, og masse energi som han må få hjelp til å bruke.