Ansvarlig forbruk og produksjon.
Vitensenteret ønsker å bidra til ansvarlig forbruk og produksjon, og lære barna hvordan gjenbruke og redesign kan være bra for miljøet. Gjennom denne høsten vil det være flere aktiviteter hvor vi gir brukte materialer nytt liv på en morsom måte.

VitenMesternes Mester

Har du sett nattesten på TV? I sommer kan du prøve deg på oppgaver som vist på Mesternes Mester. Mesterløypa tar deg gjennom nattesten, balansebom, tangram og flere morsomme aktiviteter.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Gjenbruksverksted

På gjenbruksverkstedet lager vi fuglebrett og fuglematere av kartonger, hermetikkbokser og gamle kaffeserviser. Vi har masse av ulike gjenbruksmaterialer og farger til å dekorere med. Passer for barn fra 7 år og oppover.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Utforsk utstillingen!

Science Center

I vår interaktive utstilling finner du flere spennende aktiviteter hvor du kan prøve og teste selv. Lær om energi, kroppen eller løs matematiske oppgaver. Her er det noe å gjør og lære for alle.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Baltazar

Energikjempen vår Baltazar har et bankende fargerikt hjerte, og masse energi som han må få hjelp til å bruke. Baltazar finner du i utstillingen i Arendal og Kristiansand.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

G-krefter i Gyro

Nysgjerrig på hvordan g-krefter føles på kroppen? Da bør du teste Gyro, den ble opprinnelig utviklet til NASA, og her får du virkelig merke g-kreftene i alle retningene. Gyro er kun i drift i enkelte perioder, ta derfor kontakt i resepsjon for når Gyro er åpen. Gyro har vi kun på senteret i Arendal.

Billetter Arendal