Bærekraft

Sikre god helse og fremme livskvalitet for alle, uansett alder.
God helse er en grunnleggende forutsetning for menneskers mulighet til å nå sitt fulle potensial og for å bidra til utvikling i samfunnet.
Hos oss utforsker du god helse og livskvalitet gjennom å mestre og utforske slik at det blir lettere å forstå verden, kroppen og ny teknologi.

VitenMesternes Mester

Mestersommer

Har du sett nattesten på TV? I sommer kan du prøve deg på oppgaver som vist på Mesternes Mester. Mesterløypa tar deg gjennom nattesten, balansebom, tangram og flere morsomme aktiviteter.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

VitenMester Junior

På Vitensenteret er alle barn Mestere. I VitenMester Junior, har vi oppgaver og aktiviteter hvor barna får utforde seg og oppleve mestring og glede. Passer for barn i alderen 1 – 7 år.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

DNA-lab

DNA-lab

DNA-lab for barna. På kjemilaben tar vi på oss vernebriller, og henter ut DNA fra jordbær. Spennende og morsomt for små forskere.  Passer for barn fra 7 år og oppover.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Hjernetrimmen

Mestersommer

På hjernetrimmen har vi fylt et helt rom med ulike tankenøtter og oppgaver som passer for hele familien. Her får du utfordre hjernen og leke kreativt.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Utforsk utstillingen!

Science Center

I vår interaktive utstilling finner du flere spennende aktiviteter hvor du kan prøve og teste selv. Lær om energi, kroppen eller løs matematiske oppgaver. Her er det noe å gjør og lære for alle.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

G-krefter i Gyro

Nysgjerrig på hvordan g-krefter føles på kroppen? Da bør du teste Gyro, den ble opprinnelig utviklet til NASA, og her får du virkelig merke g-kreftene i alle retningene. Gyro er kun i drift i enkelte perioder, ta derfor kontakt i resepsjon for når Gyro er åpen. Gyro har vi kun på senteret i Arendal.

Billetter Arendal

Hils på Baltazar!

Energikjempen vår Baltazar har et bankende fargerikt hjerte, og masse energi som han må få hjelp til å bruke. Baltazar finner du i utstillingen i Arendal og Kristiansand.