Av hensyn til smittevernstiltak er Vitensenteret i Arendal og  Kristiansand midlertidig stengt. 

Bygg Muskelbil

Visste du at man kan få en bil til å kjøre ved hjelp av muskelkraft? På Energiverkstedet kan barna bygge sin egen bil, og når den er ferdig kan de bli med på konkurranse og se hvor raskt den går. Passer for barn fra 8 år, men også yngre barn ved hjelp av en voksen.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Sjøsett båten

Kan man få en båt til å kjøre ved hjelp av strikkmotor? Morsom og enkel aktivitet hvor barna kan lage motor på båten, og teste den på vann. Passer for barn fra 4 år, men også mindre barn i følge med voksen.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Skattejakt med BlueBot

BlueBot er supert for å lære koding i tidlig alder. Her kan de minste barna kode små roboter for å manøvrere seg frem til en skatt. Alder: fra 3 år

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

Utforsk utstillingen!

Hva kan du om energikildene vind, vann og sol? I utstillingen kan du teste selv, og prøve deg som SolSjef, VindPilot eller VannMester. Her kan alle uansett alder være med på ulike interaktive aktiviteter, eksperimenter, spill og konkurranser.

Billetter Kristiansand
Billetter Arendal

G-krefter i Gyro

Nysgjerrig på hvordan g-krefter føles på kroppen? Da bør du teste Gyro, den ble opprinnelig utviklet til NASA, og her får du virkelig merke g-kreftene i alle retningene. Gyro vil være  i drift hver dag i vinterferien, så her er det bare å møte opp og stille seg i kø – om du er tøff nok til å prøve da! Gyro har vi kun på senteret i Arendal.

Billetter Arendal

Gøy med Sphero

Sphero er en appstyrt, programmerbar ball som barna kan styre selv. Barna kan programmere ballen og kjøre den på ulike baner, eller frikjøre og utforske selv. Aktiviteten gjelder kun i Kristiansand. Alder: fra 7 år

Billetter Kristiansand

Hils på Baltazar!

Energikjempen Baltazar har et bankende fargerikt hjerte, og masse energi som han må få hjelp til å bruke. Besøk oss i Arendal og se hva som skjer!