Vitensenteret Sørlandet

Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge. Vi er en helårsattraksjon som ligger på bryggekanten i Arendal sentrum. Med gangavstand til sentrum, buss- og togstasjon og parkeringshus rett ved inngangen håper vi at dere lett skal finne veie bort til oss på kaia.

I skoleåret tilbyr vi ulike undervisningsopplegg, rettet mot barnehage, skole og sfo. Alle oppleggene er utviklet, og utføres, av våre pedagoger og har forankring i læreplanen. Undervisningen foregår enten på Vitensenteret, eller vi pakker bilen med våre pedagogiske opplegg og drar ut til elevene. 

Utstillingslokalet vårt med interaktive installasjoner og eksperimenter er åpent for alle. I helger og skoleferier har vi i tillegg et variert aktivitetsprogram. Vi arrangerer også sommerskole, VitenKlubb, bursdager og eventer.

Velkommen til en spennende og lærerik opplevelse for hele familien!

Utstillinger

I delen ”Din kropp og helse” kan man utforske flere sider ved vår fantastiske kropp. Hvordan ser vi egentlig ut innvendig? Er man varm eller kald? Hvordan er det med sansene dine? Hvor høyt kan du hoppe, og er du rask i reaksjonen? Dette er blant noen av tingene du kan teste ut i vår nyeste del av utstillingen.

I "Maritim verden" finner du blant annet installasjonene, "Sett seil", "Løft deg selv" og "Rugg båten". Her lærer du om maritim teknologi.

I "Energi i miljøet" kan du blant annet ta vår søppelquiz, løpe i hamsterhjul, eksperimentere med turbiner og lære om fornybar energi, energiproduksjon- og forbruk.

"Tall i alt" handler om matematikk. Her finner du spill og matematiske eksperimenter som "Algebrakappløpet", "Gjett hvilket tall" og "Hoppende kananiner".

"Pythagoras i Tareskogen" er for barn under 3 år. Dette er et eget rom i utstillingslokalet der barna lærer om geometriske former, tall, og rombegreper. Her er også klatrevegg, fiskedam og sklie.

Priser

 Inngangsbillett

Barn/Voksen 90.-
Student/Honnør 80.-
Fra og med familiemedlem nr. 3 75.-
 

 Årskort

Barn/Voksen                              360.-        
 

 Undervisning

Elev per ped.opplegg             60.-        
Lærer/assistent/ledsager 0.-
Elev ped.opplegg + utstilling      80.-
Minstepris 720.-
Barnehagekortet 2500.-
 

 Bursdag

Pr.barn                                      190.-
Minstepris 1900.-

 

Bestill billetter og årskort på nett her!

VitenButikken

VitenButikken selger gøyale eksperimenter, tankenøtter, spill og leker. 

Vi oppdaterer stadig sortimentet med nyheter og nye leverandører, og tar gjerne imot tips om varer vi bør ha i butikken!

Her kan du også kjøpe gavekort og årskort.

Se også vår nettbutikk!

Besøk vår Facebook side her!

PERIODE:
09.00-15.00
PASSER FOR:
Alle

VitenLos

På Vitensenteret Sørlandet vil man alltid treffe en VitenLos. En los kjenner du kanskje som en navigatør som hjelper større skip å komme trygt i havn. Vi har lånt dette begrepet og bruker det om våre ansatte. Vi ønsker på denne måten å signalisere at vi ønsker å hjelpe besøkende med å navigere gjennom områder med realfaglig kunnskap, og forhåpentligvis hjelpe dem å komme "trygt i havn".

Ansatte

Kine Wangerud Leder av Vitensenteret Sørlandet

E-post: kine.wangerud@vitensor.no

Mobil: 922 53 478

 

Tor Inge Rasmussen VitenLos (astronomi, teknologi & design)

E-post: tor.inge.rasmussen@vitensor.no

Mobil: 915 38 010

 

Tina Meland VitenLos (kjemi og biologi) 

E-post: tina@vitensor.no

Mobil: 975 61 329

 

Gisle A. Hovdenak VitenLos (Matematikk)  

E-post: gisle@vitensor.no

Mobil: 480 37 116

 

Tor Arild Blihovde Drift- og vedlikeholdsansvarlig 

E-post: tor.arild.blihovde@vitensor.no

Mobil: 983 09 192

 

Ellen Myhre Bøe VitenButikk og Resepsjon

E-post: ellen@vitensor.no

Mobil: 986 17 202

 

Harald A. Halvorsen Økonomi og ressursplanlegger

E-post: harald@vitensor.no

Mobil: 466 24 824

 

Ingebjørg Angelstad Markedsføring og utstillingskonsepter

E-post: ingebjorg.angelstad@vitensor.no

Mobil: 917 97 504

 

Dag Boman SeniorLos

 

Org.nr. (Arendal kommune):  940493021

Ressursnr. 708909

Faktura adresse: Arendal kommune v/regnskap

                            Postboks 503

                            4898 Grimstad

VitenAstro

Her vil du kunne oppleve verdensrommet i 3D og få nærkontakt med stjerner og planeter. 3D-projeksjonen er på 5,8x3,8 meter og dette er den første astro-3D i Norge i sitt slag!

VitenAstro kan også bli brukt til andre show og aktivitet ved behov, da det har sitteplass til 60 personer.

VitenAstro brukses i undervisning og har kjøringer for fritidsbesøkende i helger og skoleferier.

Knokkel-Knut

Knokkel-Knut er Vitensenterets kjære maskot!
Et beinrangel som finner på mye rart, og som lar seg villig undersøke og studere i detalj. Visste du at han har kjæreste som bor på Nord-Norsk Vitensenter i Tromsø? Hun heter Lea Lealaus.

Vi har også et eget pedagogisk opplegg for 3. og 4. trinn om skjelettet og Knokkel-Knut.

VitenLab`en

På VitenLab'en kan du jobbe med kjemiske eksperimenter og forsøk.Vi har topp naturfaglig utstyr og kan tilby flere pedagogiske opplegg på ulike nivåer. VitenLab'en brukes primært i undervisning- og bursdagssammenheng, og er åpent etter avtale.

VitenPlassen

Dette er vår fantastiske uteplass med utsikt over Galtesund, Hisøy og Tromøya.

Historikk

Satsningen begynte som prosjekt allerede i 2006, men første prosjektplan forelå i 2008. Arendal kommune hadde bestemt at de skulle bygge en Kunnskapshavn med fokus på livslang læring. Vitensenteret Sørlandet sammen med Arendal Voksenopplæring, Etablerersenter og Eureka kompetanse skulle utvikle innholdet i den kommunale satsningen.

Vi startet opp i midlertidige lokaler i 2010. Vitensenteret leide da to undervisningsrom og begynte å utvikle våre første undervisningsopplegg. Den første utstillingen vi hadde var i samarbeid med en rekke aktører og ble åpnet av Kronprinsparet som fikk møte noen dyktige og flotte elever fra Risør.

12.Desember 2012 åpnet vi første byggetrinn, og allerde 26.mai 2014 åpnet vi byggetrinn 2. Nå har hele 700 kvm med interaktive og lærerike utstillinger, samt 3 store aktivitetsrom, et astroamfi, butikk, spisested, matpakkerom og verksted.